Senior Digi Hulp

Senior Digi Hulp is een laagdrempelig uitleg van de iPad anderhalf uur op drie opeenvolgende donderdag middagen. Prettig bij Senior Digi Hulp is het eenvoudige taalgebruik dus geen ingewikkelde computertermen. Daarbij is met name van belang het plezier dat de Senior vanuit de eigen interesse beleeft. Gezelligheid en een goede sfeer staan voorop. Naast de uitleg over het gebruik van de iPad krijgt men ook handige tips.
Hulp kan bij mailen, internet en wat er aan belangstelling leeft bij de deelnemer. Dat kan multimedia zijn dus alles over beeld, muziek en video. Maar ook e-boek lezen, zelf foto’s maken en in een foto-album zetten. Berichten versturen en ontvangen met mailen. Leuk is beeldbellen door in contact met elkaar maar dan ook zien. Internet uitleg en hoe veilig het te gebruiken. Alles kan naar behoefte en wensen. Leeftijd voor deelname is al vanaf Senior 50+ tot Senior 80+. De hulp sessies vinden plaats in een groep met 6 deelnemers. Daarbij is er ondersteuning van één Digi Helper voor twee deelnemers.

Map Tips & Uitleg

De map Tips en Uitleg waarde 10 Euro wordt 1 exemplaar gratis verstrekt aan de deelnemer of echtpaar. De inhoud van de map Tips & Uitleg bevat de behandelde onderwerpen. Praktisch voor naslag door afbeeldingen. Tevens is er informatie en brochures over digitale toepassingen van instanties. Alles in een handige ringband.

Eigen bijdrage

Er is een eigen bijdrage van 3 Euro door de deelnemer in de kosten bij elke hulp sessie. Men krijgt daarvoor ook gratis een kopje koffie of thee. Wel is het verzoek om het totale bedrag van 9 Euro bij de eerste keer te betalen. Dat is praktisch voor de Digi coach anders vergt het heel veel tijd.

Uitleg door Digi Coach

De Digi Coach beschikt over jaren lange ervaring bij het geven van computer lessen aan Senioren. Bij de hulp sessies zal de Digi Coach in seniorentaal uitleg geven over de diverse onderwerpen. De Digi Coach kan men natuurlijk vragen stellen als die zijn. Hij is de Senior Digi Hulp vraagbaak. Zo zorgt hij tevens voor het innen van de eigen bijdrage.

Senior Digi Helper

De Senior als digi helper heeft tabletervaring voor ondersteuning van leeftijdgenoten. Hij beschikt over kwaliteiten om de Senior als hulpvrager goede assistentie te verlenen. Daarbij zijn van belang goed kunnen luisteren en geduld hebben. Vanzelfsprekend zijn goede communicatieve en sociale vaardigheden. Het geeft de Digi helper plezier in het begeleiden van leeftijdgenoten hoe een tablet te gebruiken.

Junior Digi Helper

Hulp bij het overbrengen van tablet gebruikerservaring aan Senioren is een uitdaging. Dat kan goed door een leerling van het Pax Christi College als maatschappelijke stage. Van belang daarbij zijn de kwaliteiten die overeen komen met het profiel van de Senior Digi Helper. De Junior verbinden met de Senior in contacten is een Win-Win situatie.

Ondersteuning Digi Helper

Hulp van de Senior en Junior Digi Helper vindt alleen op locatie plaats tijdens de Digi Hulp Sessies. Bezoek aan huis is uitgesloten voor bescherming van alle betrokkenen (lees o.a. babbeltruc). Hulp aan huis kan wel door scholieren van Studentenklusjes (zie ook: Senior Digi Thuishulp)

Waar en wanneer

De oefenlocatie is bij ’s Heeren Loo, adres Pa Hoeklaan 14A, 6651TG Druten maar bij overweldigende belangstelling is tevens de locatie D’n Bogerd Druten beschikbaar.
De Senior Digi Hulp sessies met een koffie/thee pauze zijn op de donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur. Deelnemers krijgen na het aanmelden bericht over de datums.

Aanmelden Senior Digi Hulp

Bij de Maas en Waal Academie kan men zich aanmelden voor het deelnemen aan de Senior Digi Hulp sessies. Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur (0487) 745003 of een berichtje met mailadres info@maasenwaalacademie.nl. Men wordt voor gegevens van belang bij het deelnemen gebeld op het telefoonnummer dat is vermeld. Of gewoon even langs komen op het bezoekadres: Cultureel Centrum D’n Bogerd 1e verdieping, Van Heemstraweg 53, 6651 KH Druten. (Indien gewenst, er is een lift aanwezig).